»Lepota življenja je v tem, da rastemo.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mislim, da sem bila popolnoma običajna, nadležna najstnica, pravzaprav sem bila vsa svoja najstniška leta upornica brez razloga in brez olepšavanja lahko rečemo…bila sem lena kot gnoj (kar vprašajte moje domače). ;) Bolj kot to, kaj želim početi, ko odrastem, sem si misli zapolnila s tem, kam bi lahko šla konec tedna in se imela fajn.

Gimnazijo sem opravila z levo roko, knjige sem bolj malo pogledala, očitno sem imela ravno dovolj spomina, da sem z lahkoto opravila s testi brez pretiranega učenja. Sicer nisem bila odličnjakinja, kot sem bila v osnovni šoli, ampak s prav dobrim spričevalom sem dosegla dovolj točk, da sem se vpisala na izbrano fakulteto. V 2. letniku študija na Pedagoški fakulteti me je moja sestra seznanila z visoko šolo za kozmetiko, ki je ravno tisto leto vpisala svoje prve študentke. Sem človek, ki se res hitro odloča, tako sem še pred informativnim dnevom točno vedela, da me oktobra vidijo v prvem letniku. In res je bilo tako. Ker pa so me vzgajali s prepričanjem, da tisto, kar začneš tudi končaš, sem oktobra vpisala 3. letnik študija razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in 1. letnik kozmetičnega študija na Visoki šoli za storitve. Dopoldneve sem preživljala na predavanjih in vajah za Bežigradom, popoldne pa sem isto počela še na Viču. Ali je bilo naporno? Definitivno. Ali se je splačalo? Definitivno.

Lahko rečem, da je tako z vstopom na fakulteto moji lenobi odklenkalo. Ne vem pravzaprav, kaj se mi je zgodilo v glavi, ampak začela sem res uživati v tem, da se nekaj novega naučim in da sledim svojim ciljem.  Nekje med študijem sem tako imela med tednom popoldne vaje na »pedagoški«, popoldne na »kozmetični«, vikende pa sem namenila precej napornemu tečaju za vaditelja skupinskih fitnes vadb. Praktično sem bila zaposlena cele dneve od jutra do večera. Ampak vse se da, če se hoče.

Svoja dva na prvi pogled nezdružljiva študija sedaj že kar nekaj let uspešno združujem v službi, kjer opravljam delo kozmetične učiteljice v srednji šoli in med drugim poučujem teorijo kozmetičnih izdelkov ter različne kozmetične tehnike: nega obraza, nega telesa, masaža, pedikura. Ker pa vedno iščem izzive, sem med delom naredila še izobraževanje za farmacevtsko tehnico, že takrat pa sem se odločila še za en visok cilj – postati doktorica znanosti.

Zadnjih nekaj let pa me je mučilo še nekaj, hotela sem ponuditi relevantne, nezavajajoče podatke o kozmetičnih izdelkih in ponuditi kozmetične izdelke, ki vsebujejo dokazane učinkovine. Tako se je porodila ideja o Slovonicu. O podjetju, v katerem bi lahko svoj čas posvetila svetovanju o tem, kaj v kozmetiki deluje in kaj je namenjeno samo tvorjenju dobička kozmetičnih gigantov in praznjenju denarnic uporabnikov na drugi strani. V letu 2018 se je tako rodil projekt Slovonicu. Najprej sem na trg ponudila lastni kozmetični izdelek, ki se imenuje prav po projektu. Krema Slovonicu je izdelek, na katerega sem res ponosna, saj združuje vrhunske sestavine za pomlajevanje in gubice, poleg tega pa sem lahko to združila v zgodbo o spoštovanju do lastne države Slovenije ter ponudila na trg .

Sedaj uspešno kombiniram službo, vodenje podjetja in pisanje doktorske disertacije. Vendar nisem še na cilju, raje rečem, da sem na uspešni poti in točno tam, kjer želim biti.

 

Kaj sem se uspela naučiti na svoji poti? Mnogo, mnogo preveč, da bi lahko strnila vse na enem mestu. Končno živim svoje sanje, delam točno tisto, v kar verjamem in delam s strastjo in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Najbolj od vsega pa me veseli, da me pri tem podpira družina. Moja najvišja vrednota, kateri prilagajam vse drugo, je prav gotovo družina. Prihajam iz precej velike družine, ki šteje 6 članov (mami, oči, 3 sestre in 1 brat), imam tudi 3 nečake, ki mi popestrijo proste trenutke.

Čemu sledim in kaj si želim početi v prihodnosti? Trdno verjamem v znanost, zato se bom tudi v naprej trudila slediti dogajanju na kozmetičnem področju, predvsem kaj pravijo neodvisne znanstvene raziskave in te o tem obveščati. Na podlagi tega se tudi odločam, kaj prodajati. Prav gotovo na polički moje spletne trgovine ne boš našla izdelka z učinkovinami, ki nimajo dokazanih rezultatov. Mnogo rajši prodajam manj izdelkov in v tiste izdelke 100 % verjamem, kot da bi prodajala meglo. Trenutno me navdušuje naravna kozmetika, slovenska kozmetika, učinkovine kot so hialuronska kislina in pomlajevanje kože ter reševanje različnih težav s kožo (mastna koža, suha koža, akne ...).

 

»Carpe diem.«

 

Monika

p.s.: če si sama mama, kakšni izredno leni riti: prosim, ne obupaj, tudi lene riti se lahko slej kot prej vpišejo na doktorat. :P

Moja zgodba

<3

<3

Profesorica kozmetičnih predmetov

Profesorica kozmetičnih predmetov

Že več lep poučujem na kozmetični šoli v Novem mestu

Slovonicu - naravna krema z antioksi

Slovonicu - naravna krema z antioksi

Slovonicu - naravna krema z antioksi

Slovonicu - naravna krema z antioksi

Anti-aging

Anti-aging

Katere kozmetične učinkovine delujejo pomlajevalno - anti-aging?

E-knjiga o poletni negi kože

E-knjiga o poletni negi kože

Licenca za komisijo

Licenca za komisijo

Sem licencirana članica komisije za preverjanje in ocenjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za poklic maser in maniker.

Strokovni članek

Strokovni članek

Moj avtorski članek v strokovni reviji o vplivu prehrane na pojav aken.

Nujna poletna nega

Nujna poletna nega

Strokovni članek

Strokovni članek

Moj avtorski članek v strokovni reviji o holističnem pristopu pri fotostaranji

V prijetni družbi - Jean Todt

V prijetni družbi - Jean Todt

Obožujem potovanja

Obožujem potovanja

Holistični center Oljka d.o.o.

Šentvid pri Stični 28a

1296 Šentvid pri Stični

0038651399551

©2018 by Slovonicu. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now